Telt házas magyar bál az új dályhegyi kultúrotthonban

0
210

Az Erdődi-hát magyarságának a megmaradását segítő kultúrotthon építése tavaly fejeződött be, azóta több közösségi és családi eseményt is tartottak az épületben, legutóbb múlt szombaton, amikor is több mint 250 fő szórakozott a magyar bálban.

A több mint hetven évvel ezelőtt épült dályhegyi kultúrotthon régóta nagyon rossz állapotban volt, így 2008-ban lebontották és lefektették az új épület alapjait. Majd a következő években a HMDK közbenjárásának köszönhetően felgyorsult a közösségi ház építése, ami több fázisban folytatódott, az anyagi támogatások arányában, tavaly aztán több mint egymillió kúnás magyar kormánytámogatásból megvalósult a hegyháti magyarok álma: teljesen elkészült az épület.

Az épületet azóta folyamatosan használja az egyesület, üléseket, próbákat tartanak, de családi eseményeket is rendeznek, ami azt jelzi, hogy a kultúrotthonra valóban nagy szükség volt. Telt ház volt a múlt hétvégén is. A dályhegyi magyar bálra a hegyháti magyarok minden év februárjában kerítenek sort, eddig ezt Erdődön rendezték. Az idei batyubálra több mint 250-en foglaltak helyet, így hát zsúfolásig megtelt az új kultúrotthon nagyterme.

– Nagyon elégedettek vagyunk a bállal, amit végre itthon, saját kultúrotthonunkban tarthattunk meg. A hangulat nagyon jó volt – mondta Hugyik Imre, a mulatság főszervezője, hozzátéve, sokan voltak azok közül is, akik már évek óta külföldön élnek, és a rendezvény kedvéért hazalátogattak.

A bálban ott volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, valamint De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul is.