Megemlékezés a magyar iskolaközpontban

0
360

Az aradi vértanúkról való megemlékezésen részt vettek a nagy múltú Pannonhalmi Apátság (Magyarország) bencés diákjai és tanárai is, így a program lehetőséget adott az ismerkedésre is.

A megemlékezés előtt Andócsi János, az iskola igazgatója tartott rövid előadást a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központról és a horvátországi magyarságról, majd a magyarországi vendégek bemutatkozása következett.
A Pannonhalmi Apátságból érkezett vendégek nemcsak a központot nézték meg, hanem Eszék városát, ezenkívül elmentek Szentlászlóra, Kórógyra és Vukovárra is.

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ellátogattak hozzánk a több mint ezeréves intézmény diákjai, és közösen emlékezhettünk az aradi vértanúkra – nyilatkozta lapunknak Andócsi János.

Köszöntőjében elmondta, a nemzeti sikerekben és tragédiákban is osztozunk, emlékezünk vagy épp ünnepelünk, hiszen a bennünket elválasztó határok csak jogi értelemben léteznek, s ez a találkozó is bizonyítja, hogy egy egyetemes magyar nemzet létezik.