Zágráb megyei kisebbségek ünnepe

0
246

Múlt szombaton tartották meg a Zágráb megyei Kisebbségi Koordináció napját Velika Goricában. Ott élő nemzettársainkat a rendezvényen a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének kórusa és zenekara képviselte.

A Zágráb megyei nemzeti kisebbségek – albánok, bosnyákok, montenegróiak, csehek, macedónok, németek, romák és magyarok – november 4-én ünnepelték a megyei Kisebbségi Koordináció napját.

A rendezvényt a kultúrműsor tette ünnepélyessé. A résztvevő kisebbségek művészeti együttesei ízelítőt adtak gazdag és színes repertoárjukból. A magyarokat a Nagypiszanicai Magyarok Közösségének kórusa és zenekara képviselte.

A program elején Berkes Imre, a koordináció elnöke és a megye magyar kisebbségi képviselője köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a koordináció tevékenységéről. Őt követően Sanela Kantarević, a koordináció elnökhelyettese, a Zágráb megyei bosnyák kisebbség képviselője vette át a szót. Rajtuk kívül jelen volt még többek között Nadica Žužak Zágráb megyei zsupánhelyettes és Balázs Piri Zoltán, az Országos Magyar Koordináció és a zágrábi magyar kisebbségi tanács elnöke is.