A vukovári magyarok is részt vettek az adománygyűjtésben

0
140

Maša, egy 13 hónapos vukovári kisgyerek súlyos betegségben szenved. Veseátültetésre volna szüksége, a műtéthez azonban a szülők anyagi támogatásra szorulnak. Az egész ország összefogott Maša megmentéséért, s a gyűjtőakcióhoz a Vukovári Magyarok Egyesülete is csatlakozott.

A hétvégén adománygyűjtést rendeztek Vukováron, amelyen a vukovári magyar egyesület is részt vett. Fánkot sütöttek és árultak a karitatív rendezvényen, s a bevételt felajánlották a humanitárius célra.

A program mindhárom napján jelen voltak, a fánk mellett palacsintát is sütöttek.

Mivel egyfajta versenyt is hirdettek a szervezők, a hétfőn sütött fánkokkal másodikak lettek.

– A legfontosabb, hogy mi is hozzájárulhattunk a kis Maša gyógyulásához – mondta Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnöke.

A tizenhárom hónapos gyermek még nem látta vukovári otthonát, első szülinapját is a kórházban töltötte szüleivel.

Február 17-én ismét egy olyan programhoz csatlakozott vukovári egyesületünk, amely közösségük, környezetük élhetőbbé tételére irányul. A Vuka folyó mentén fekvő Adica természetvédelmi és szabadidős park fiatalítási akciójában való részvételre kaptak meghívást a városvezetéstől. Több más csoporttal és iskolásokkal közösen facsemetéket ültettek, munka után pedig magyar egyesületünk vendégül látta a többi résztvevőt.