Volf-Nagy Tünde heti ajánlója

0
549
Volfnagytnde20141203

Volf-Nagy Tünde műsorvezető-szerkesztő két évtizede dolgozik a közmédiában. A nézők leginkább a Dokureflex, a Térkép és a kiemelt műsorokból ismerik, legutóbb a német tematikus nap háziasszonyaként találkozhattak vele. 

A Dokureflexben egy dokumentumfilmet a vendégekkel együtt nézünk meg, s a vetítés után a film által felvetett témát beszéljük meg. Hétfőn a temesvári forradalom negyedszázados évfordulóján a Drakula árnyékában című alkotást követően Tőkés Lászlót üdvözölhetjük a stúdióban (Duna, 21.15).

A Kívánságkosárt én is vezettem egy ideig, s nagyon megható, hogyan szövődnek emberi kapcsolatok a nézők között. Jóban-rosszban összetartanak, üzennek egymásnak, s nemcsak boldog születés- és névnapot kívánnak, hanem a másik nehéz helyzetében is rágondolnak. A műsorvezető így szép lassan maga is családtaggá válik (kedd, Duna, 12.25).

A Stigma – Tőkés Eszter a Szekuritáte célkeresztjében egy asszony megrázó történetét tárja a nézők elé: a temesvári forradalom karizmatikus lelkészének testvérét egy ügynök vette feleségül. A nő szemszögéből látom a tragédiát, aki meg volt győződve, hogy önmagáért szeretik, s házasságában a legféltettebb titkait osztotta meg társával. A tények napvirágra kerülésével rá kell döbbennie, hogy csak egy idegennek jelent elvégzendő feladatot, s játékszer csupán az elnyomó gépezetben (szerda, Duna, 15.00).

Advent heteiben vagyunk, s ez a várakozás időszaka. Karácsony közeledtével megtalálhatjuk azokat a helyeket és időpontokat, amikor elgondolkozhatunk, magunkba mélyedhetünk. Ehhez segíthet a Magyar szentek és boldogok magyar dokumentumfilm, amelynek csütörtöki epizódja az államalkotót, Szent István királyt mutatja be (Duna, 15.30).

A Virtuózok tehetségkutató műsorban nagyon sok aranyos és tehetséges gyerek szerepelt. A Finálét már csak azért is érdemes megnézni, mert izgalom nélkül, hátradőlve a fotelben élvezhetjük a szereplők produkcióit (péntek, M1, 20.25).

Szombaton Bach Karácsonyi oratóriumát ajánlom a hallgatók figyelmébe. A német szerző korszakalkotó alkotása az egész ünnepkört felöleli. A művet a közmédia a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből közvetíti (Bartók Rádió, 19.35).

Jóllehet ismétlést látunk, mégis vasárnap a Gasztoangyalt javaslom megtekinteni. Egyszer a műsor vendégeként magam is részese lehettem a forgatásnak. Borbás Marcsi átütő személyisége a műsor titka: igazi közvetlenséggel tudja megszólítani az embereket – nemcsak a műsorban, hanem a forgatást követően is. A kétnapos közös munka abszolút nem fárasztott, a végére még közelebb kerültem Marcsihoz (Duna World, 21.20).