Vogyerák Anikó és Fábián Barna heti ajánlója

0
210
Vogyerák Anikó és Fábián Barna

Január második hetében a Ma reggel nézői két új műsorvezetővel, Vogyerák Anikóval és Fábián Barnával ismerkedhettek meg. Rendhagyó módon most közösen ajánlják kedvenc műsoraikat. A gondos szemlélő azt is észreveheti, hogy a műsorújságból is Anikó arca mosolyog ránk.

Anikó: Hétfőn a Kívánságkosárt ajánlom a nézőknek. A Duna egyik legnézettebb műsora barátaim körében is nagyon népszerű. Ezért gyakran kérik közbenjárásomat, hogy szeretteiknek egy-egy műsorszámmal kedveskedhessenek (Duna, 13.00).

Barna: Másnap, kedden Farkas Erika műsorán akadt meg a szemem. A Hely azért is érdekes számomra, mert Erikát nagyon régen ismerem, s rajta keresztül talán minden hallgatónak kitárul a horizontja: Magyarország mennyi érdekes helyben, s ezekhez kötődő történetben gazdag (Kossuth Rádió, 11.06).

Anikó: Gondoljunk a gyerekekre is! Szerdán az M2-n A kockásfülű nyúl c. sorozatra hívom fel a figyelmet. Ez volt gyermekkorom kedvenc mozija. Egyébként mind a mai napig nagyon sok rajzfilmet nézek, s örömmel tapasztalom e filmek kortalanságát: keresztgyerekeimet ugyanúgy a képernyőhöz kötik, mint egykor engem (M2, 18.45).

Barna: De ne hagyjuk ki a Duna World csatornát sem! A Dunáról fúj a szél című műsor a népdal népszerűsítését tűzte ki céljául. A csütörtöki epizódban a Tegnap a Gyimesben jártam című dal lesz műsoron. Kétszeresen is kedves számomra ez az ének: apai ágról én is Erdélyből származom, s évente kétszer-háromszor ellátogatok szülőföldemre. Másrészt ez a népdal a híres népzenekutató, Kallós Zoltán kedvence is volt, mindenki gazdagodik, aki megtanulja (10.50).

Anikó: Én is a Duna World-öt választottam pénteken. A magyar elsők c. sorozatot azért szeretem, mert ráébreszti a nézőket: hány magyar tehetség élt-él köztünk, és mennyi magyar találmány vitte előbbre a világ sorát. A pénteki rész az első magyar vízművel és csatornarendszerrel ismerteti meg az érdeklődőket (20.55).

Barna: A Petőfi Rádiót se hagyjuk ki! A Selectorban, Szabó Tamás műsorában szombaton 20-22 együttes új számait lehet meghallgatni. Az egy óra során kiváló zenei anyagokat ismerhetünk meg, semmiképpen se hagyjuk ki (20.03)!

Anikó: Elérkeztünk a hét utolsó napjához. Vasárnap este egyik kedvenc filmemet, a Gettómilliomost adják. Az Oscar-díjas műalkotás a felemelkedésről szól, s arról, hogy a pénznél vannak fontosabb dolgok is a világon (M1, 20.15).