Várdarócon vendégszerepeltek a bezdáni színjátszók

0
143

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület ismét meghívta a bezdáni (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszóit, akik ezúttal az Elvámolt éjszaka című háromfelvonásos vígjátékot mutatták be a drávaszögi Várdarócon.

Rohanó, stresszes világunkban gyakran megfeledkezünk a nevetésről. Hogy ezen változtasson, a várdaróci kultúregyesület a múlt hét végén színházi estet szervezett, amelyen a vajdasági Bezdán település amatőr színjátszói szórakoztatták a közönséget. Az előadás telt házas volt.

A két egyesület már régóta jó kapcsolatot ápol egymással – tudtuk meg Micheli Zsolttól, a Várdaróc MKE elnökétől.

A vajdasági Bezdán magyar közösségének műkedvelő színjátszása 150 éves múltra tekint vissza. Az északnyugat-bácskai amatőr színjátszás egyik fellegvára. A jelenleg is működő színjátszó kör húsz játszó tagot számlál, és van néhány aktív segítőjük is. Az alapító tagok közé tartozó Foki István elmondta, hogy évente készítenek új előadást, és általában a vidám, zenés darabokat részesítik előnyben.

Ez alkalommal az Elvámolt éjszaka című bohózatot mutatták be a várdaróci közönségnek.

A pikáns történet Franciaországban játszódik, s egy komikus alaphelyzetet vázol. Az ifjú házasok elindulnak nászútra, és a vonaton, mielőtt megtörténne, aminek ilyenkor történnie kell, belép a vámos, és megkérdezi: „Van valami elvámolnivalója?” És ezután soha többé nem sikerül az, ami a férj kötelessége lenne, mert a fenti mondat mindig visszacseng. Az „elvámolt” férfiasság, vele a menyasszony visszaszerzésére irányuló törekvések közepette jó ritmusban érkező ki-be-elszólások elérték céljukat, sikerült megnevettetniük a várdaróci közönséget, amely vastapssal jutalmazta a bezdáni színtársulatot.

Az egyik felvonásközi szünetben alfalusiak is színpadra álltak: a Kettős László, Molnár Sándor és Molnár Meggi alkotta trió egy énekszámot adott elő, amely vidám hangulatával illett a fő produkcióhoz.