A vándorserleggel tért haza gazdakörünk csapata Orosházáról

0
175

A HMDK Gazdakör fiatal csapata most már visszajáró vendége az orosházi (Magyarország) Hagyományok, Ízek Versenyének. Ezúttal nemcsak a kolbásztöltés kategóriában vetélkedtek, hanem házi pálinkával is beneveztek, mindkettőben jó eredmények születtek: a szilvapálinkával bronzérmet nyertek, a helyben készített kolbásszal pedig elnyerték a vándorserleget, ami a fesztivál egyik legnagyobb elismerése.

A HMDK Gazdakör idei programjában is szerepelnek szakmai kirándulások, továbbképzések, a Magyarok Kenyere programban való részvétel, és januárban tartották egyik legnagyobb rendezvényüket, a gazdabált. A hétvégén pedig az orosházi Hagyományok, Ízek Versenyére küldtek négytagú csapatot.

Negyedszer vettek részt ezen a rendezvényen, standjuk minden évben nagy népszerűségnek örvend a résztvevők körében, akik előszeretettel kóstolják a drávaszögi borokat, disznótoros ételeket és süteményeket.

– Standunkat minden évben sokan látogatják, de elismerést idén sem csak a vendégektől kaptunk, hanem a zsűritől is. Ezúttal mi hoztuk haza a vándorserleget, ami azt jelenti, most már biztos, hogy jövőre is részt veszünk a fesztiválon – nyilatkozta lapunknak Mészáros Armond, az orosházi versenyen való részvételt a kezdetektől szervezők egyike. Azt is megtudtuk tőle, idén először részt vett a pálinkaversenyen is, melyre két mintával nevezett be, ezek közül a szilvapálinkája bronzérmes lett.

A csúzai és vörösmarti fiatalokból álló csapatunk minden évben jól szerepel az orosházi fesztiválon, de nem az elismerések miatt járnak vissza szívesen a hagyományok, ízek versenyére, hanem mert az évek során sok ismerősre, barátra tettek szert, akikkel újra találkozhatnak.