A vajdasági Ludasra látogattak a Hegyalja képviselői

0
390

A múlt hét végén Ludasra látogatott a Hegyalja Magyar Ifjúsági Egyesület néhány tagja. Részt vettek a program keretében tartott, az Európai Unióval foglalkozó konferencián. Hordósi Dániel, az egyesület elnöke előadást is tartott a témában.

A Szabadkától 13 kilométerre, a Ludasi-tó déli partján elterülő Ludason a múlt hét végén fokhagymafesztivállal egybekötött falunapot tartottak. A rendezvény keretében konferenciát is rendeztek, melynek témája az Európai Unió volt. Szép számban érkeztek résztvevők a konferenciára a helyiek mellett más határon túli településekről is, hogy megosszák észrevételeiket, élményeiket a jelenlévőkkel. Az EGTS Panonia Egyesületnek köszönhetően a Hegyalja Magyar Ifjúsági Egyesület tagjai is részt vettek a rendezvényen. Hordósi Dániel, az egyesület elnöke két előadást tartott az Európai Unió előnyeiről és hátrányairól. A konferencián felkérték őt más határon túli rendezvényekre is előadónak.

– Jól éreztük magunkat Ludason, páratlan volt az ottaniak vendégszeretete és a szervezők által előkészített program is – nyilatkozta lapunknak Hordósi Dániel.

A rendezvény keretében ellátogattak Zvonko Bogdan borászatába, megnézték a palicsi állatkertet és a Palicsi-tavat, illetve részt vettek a ludasi fokhagymafesztiválon is. (ti)