Ülésezett a HMDK elnöksége

0
290

Február 3-án tartotta első elnökségi ülését a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) decemberben megválasztott vezetősége. A testület az alelnökökről és az ügyvezető elnökség tagjairól döntött, valamint a szervezet idei terveit és feladatai is vázolták.

A HMDK decemberi közgyűlése a szervezet elnöke és ügyvezető elnöke megválasztása mellett a 28 tagú elnökség összetételéről is döntött. Az elnökségi tagok feladata volt ezután, hogy megválasszák a szervezet alelnökeit, titkárát és az ügyvezető elnökség tagjait. Erről a múlt szombati ülésen határoztak. A testület úgy döntött, hogy a HMDK alelnöki tisztségeit továbbra is Andócsi János, Pálinkás Krisztián, Sipos Sándor és Varga Gábor fogják betölteni. A HMDK ügyvezető elnökségébe Kozár Józsefet, dr. Szántó Tibort és Munk Eriket választották be, utóbbi először tagja a grémiumnak. Az ügyvezető elnökség tagja továbbá a szervezet elnöke, ügyvezető elnöke, alelnökei és tiszteletbeli elnökei, valamint a szervezet titkára, aki továbbra is Prosszer Horvatin Szanella lesz.

Jankovics Róbert, a HMDK elnöke gratulált a megválasztott tisztségviselőknek.

– A megválasztott személyeknek jó munkát kívánok az elkövetkező négyéves mandátumukra. A következő időszakban sem lesz hiány munkából, a HMDK továbbra is folytatni fogja a megkezdett feladatokat közösségünk érdekében, ezért fontos, hogy olyan emberek vezessék a szervezetet, akik hajlandók ezért mindent megtenni – mondta Jankovics Róbert.

A HMDK idei terveit és feladatait vázolva külön kiemelték az országos szervezet megalakulásának 25. évfordulója megünneplését, valamint az áprilisi magyarországi parlamenti választások fontosságára is felhívták a figyelmet.

– A választások kimenetele a horvátországi magyar közösség számára sem mellékes. A voksoláson azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik regisztrálnak a választásokra. Ebben a folyamatban pedig továbbra is segítünk, így arra biztatok mindenkit, hogy éljünk anyaországunk adta jogainkkal, regisztráljunk és vegyünk részt az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokon – jelentette ki Jankovics Róbert, aki arra kérte az elnökség tagjait, hogy saját köreikben ők is hívják fel a figyelmet a regisztráció és a választás fontosságára.