Újbezdániak egész estés műsora Dályhegyen

0
167

Az újbezdáni kultúregyesület színjátszó csoportja, kórusa és tamburazenekara adott humoros jelenetekből és zenés számokból álló, egész estét betöltő műsort múlt vasárnap Dályhegyen. Nagy sikert aratott a társulat, mindenki jól érezte magát, a közönség nagyon jól szórakozott – mondta Hugyik Imre, a dályhegyi Petőfi Sándor KE vezetője, hozzátéve, ez volt az első ilyen jellegű rendezvényük, de nem az utolsó.

Hugyik Imre, dályhegyi egyesületünk elnöke lapunknak elmondta, a sepsei vidám esten volt szerencséje látni az újbezdáni színjátszókat, s ez adta az ötletet, hogy meghívja őket Dályhegyre is.

– Az újbezdániakkal a kezdetektől fogva jó kapcsolatot ápolunk, tánccsoportunk is több alkalommal fellépett már az ottani májusfa-kitáncoláson, és örömünkre szolgál, hogy most elfogadták a meghívásunkat, és egész estés műsorral szórakoztatták a dályhegyi közönséget, azt hiszem, mindenki remekül érezte magát – nyilatkozta lapunknak Hugyik Imre.

Azt is elmondta, tavaly ilyenkor még nem készült el teljesen a kultúrotthonuk, mostanra viszont már beszerelték a központi fűtést is, minden adott hozzá, hogy télen is használhassák. Ennek nagyon örülnek a dályhegyiek, mert több idejük van bálozni vagy egy-egy színdarabot megnézni ebben az évszakban, amikor kint kevesebb a tennivaló. A februári bál is jól sikerült, több mint kétszáz vendég gyűlt össze.
Következő programjuk a virágfesztivál lesz április utolsó hétvégéjén, melyre már most készülnek.

Legfőbb rendezvényükkel kapcsolatban elmondta, már egyeztettek az Erdődi járással és a turisztikai egyesülettel, amelyek támogatásuk felől biztosították a programot, és arra biztatják a dályhegyieket, hogy tegyék hangsúlyossá a virágfesztivál magyar jellegét.

A dályhegyi tánccsoport is munkába lendül lassan, érkeznek a vendégszereplésekre szóló meghívások, és új koreográfiát is tanulnak, azokkal az új tagokkal együtt, akik a gyermektánccsoportból „igazoltak át” az ifjúsági együttesbe.