Újabb színházi élményben volt részünk

0
518

Egy életem, két halálom. Ez volt a címe annak a bűnügyi vígjátéknak, melyet a magyarországi Moravetz Produkció előadásában láthattak a nézők Pélmonostoron.

A Baranyai Néprajzi Központban megtartott színházi előadás Magyarország eszéki főkonzulátusának köszönhető. A magyar külképviselet idén januártól havi rendszerességgel ún. magyar klubot tart, melynek keretében kulturális, művészeti és tudományos programokat hoznak a horvátországi magyarokhoz.

– Széles spektrumban próbálunk olyan programokat szervezni, amelyek a magyar és a horvát közönséget is megszólítják. Most egy kétszemélyes színielőadást hoztunk el Pélmonostorra – nyilatkozta lapunknak De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, hozzátéve, nyár előtt ez az utolsó rendezvénye a magyar klubnak, legközelebb ősszel jelentkeznek a már hagyományosnak nevezhető Magyar Hét rendezvénysorozattal, amelyen gazdasági és kulturális programok szerepelnek majd. Köztük egy újabb színielőadás is, amelyet Moravetz Levente rendezett, akárcsak Az egy életem, két halálom című darabot.

A színész, író, rendező és szerző nevét fémjelzi például a Zrínyi 1566 rockopera, amit Eszéken is bemutattak. Számos színházi darabban és filmben szereplőként vagy rendezőként tűnik fel. Pélmonostorra most egy vidám, de nagy odafigyelést igénylő darabbal jöttek.

De Blasio Antonio

– Az Egy életem, két halálom egy krimi-vígjáték, amelyre nagyon oda kell figyelni, hogy pontosan tudják követni a kedves nézők az eseményeket, mert amikor már azt hiszik, hogy nem lehet tovább csavarni rajta, akkor jön a következő csavar – mondta Moravetz Levente a pélmonostori előadás előtt, hozzátéve, többet nem árulna el, mert akkor lelőné a poént.

Az izgalmas, humoros, a fordulatokat sűrűn váltogató bűnügyi vígjátéknak Gregor Bernadett és Dévényi Ildikó volt a két főszereplője.

– Ezt az előadást eddig mindenhol kitörő örömmel, vastapssal fogadta a közönség, nagyon szeretnek bennünket, mi pedig ezért dolgozunk, nekünk ez az életünk, a taps, a közönség csillogó szeme – mondta el lapunknak Dévényi Ildikó.

Moravetz Levente nyilatkozik

A művésznő szerepel az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátékban is, amelyet szeptemberben Kopácson is bemutatnak, szintén az eszéki magyar főkonzulátus szervezésében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here