Új lakókkal bővül az eszéki állatkert

0
52

A két tízhónapos hím fossza (Madagaszkárban őshonos ragadozómacskaféle) októberben érkezik Angliából az eszéki állatkertbe. A létesítményben hamarosan egy új tematikus parkot is kialakítanak, amelyben néhány afrikai állatfaj kap majd helyet.

Az állatkerti séta ideális hétvégi program – ilyenkor ott kicsit megpihenhetünk, kikapcsolódhatunk.

Szerencsére nem is kell messzire utaznunk, hiszen itt az eszéki zoo, ahol mintegy százfajta állattal ismerkedhetünk meg, többek között a 29 éves Micával, Európa legidősebb jaguárjával.

A Dráva-parti állatkert, mely 11 hektáros területével a legnagyobb Horvátországban, egyre több vendéget vonz. Vezetői a látogatottság növelése érdekében minden évben gazdagítják a kínálatot, új tartalommal bővítik a létesítményt.

Az idei újdonságok közül talán a legérdekesebb, hogy hamarosan új lakók érkeznek, a két tízhónapos hím fosszát Angliából költöztetik ide októberben. Ha valaki nem látta volna a Madagaszkár című animációs filmet, annak elmondjuk, hogy a fosszák Madagaszkárban őshonos macskafélék, élőhelyük legnagyobb ragadozói.

Tatjana Šalika-Todorović, az eszéki állatkert munkatársa a Glas Slavonije napilapnak elmondta, az állatok befogadásához szigorú feltételeknek kellett megfelelniük, melyek között szerepelt a fosszák megfelelő lakhelyének biztosítása is. Mint a legtöbb nagymacskaféle, a fosszák is kiválóan másznak, erre új otthonukban is lesz lehetőség, fák is állnak a számukra biztosított 5,5 méter magas ketrecben.

Ezenkívül más újdonságra is számíthatnak majd az állatkert látogatói: egy tematikus parkkal bővül a létesítmény, amelyben néhány afrikai állatfaj kap helyet. Természetesen ez a park is úgy lesz kialakítva, hogy a lehető legjobban hasonlítson az itt helyet kapó állatok eredeti környezetéhez.