Ülést tartott a vinkovci magyar egyesület

0
119
vinkovci-2

A múlt héten tartotta évi közgyűlését a Vinkovci Magyar Kultúregyesület, beszámoltak az elmúlt hónapok eseményeiről, a megalakulástól eltelt időszakról, valamint vázolták az egyesület idei terveit.

Tavaly nyáron alakult meg a Vinkovci Magyar Kultúregyesület. A megalakulása óta eltelt rövid időszak igen mozgalmas volt, egyebek között vegyes kart alapítottak, amely többször fellépett, itthon és már Magyarországon is. Októberben pedig tagjai megtartották első rendezvényüket, a kórusszemlét. Többek között ezekről az eseményekről számolt be Turić Julianna, az egyesület elnöke. Hangsúlyozta, hogy ezek a rendezvények nem valósulhattak volna meg a támogatók segítsége nélkül. Külön köszönetet mondott Vinkovci városának, Vukovár-Szerémség megyének, a Zágrábi Banknak, a HMDK-nak az anyagi támogatásért, valamint a HMDK Vukovár-Szerémség megyei alapszervezetének, amely a Bethlen Gábor Alapnál elnyert pályázat keretében támogatta a vegyes kar fellépéseit is.

A közgyűlés elnöke, Varga Pál az elnöki beszámoló után Ács Rudolfnak adott szót, aki ismertette az egyesület 2013-as terveit, valamint elemezték a 2011-es népszámlálási adatokat.

Az ülésen részt vett Nádudvary-Wagner Ekaterina, Vinkovci városának magyar képviselője.

 

{fcomments}