Több mint 170-en igényeltek diákhitelt

0
128
BELFOLD-kredit

Öt éve van lehetőség diákhitel igénylésre Eszéken és környékén, eddig 170 hallgató élt ezzel a lehetőséggel Eszék-Baranya megye területén.

Eszék városa a Hypo Bankkal közösen 2008. október 31-én kezdtel el ezt a projektet, amelyhez 2011-ben a megye és a Zagrebačka Banka is csatlakozott. A város területén 200 kérvényt hagytunk jóvá ebből 150-et realizáltak. A megye területén 30 kérvényt hagytak jóvá és 20-at már realizáltak – mondta el a Glas Slavonije napilapnak a projekt egyik kezdeményezője, Stjepan Čuraj, aki szerint ezek reális számok a mostani gazdasági helyzethez képest. Itt hitelekről van szó, nem olyan támogatásról, amit meggondolatlanul osztogatnak, a hitelezőknek előbb-utóbb vissza kell fizetni őket, azok részére irányozták elő elő, akiknek nincs más lehetőségük. A projekt tovább folytatódik, de szerinte nem kapott elég sajtóvisszhangot, így most egy reklámkampány kidolgozásásn fáradoznak.

Diákhitelt azok igényelhetnek, akik a Eszék, illetve Eszék-Baranya megye területén élnek. A város területén élők 3,99%-os kamattal, míg a megye többi részén élők 4,3%-os kamattal igényelhetik.

 

{fcomments}