Több mint 400 munkást keresnek Eszéken és környékén

0
265
RIJEKA 15.04.2008. - ilustracija RADNICI,RADNIK FOTO RONI BRMALJ

Eszéken és környékén összesen 439 állást hirdetett meg a helyi munkaközvetítő hivatal február 19-én. A legtöbb munkalehetőség a középfokú képesítéssel rendelkező szakmunkásoknak szól, míg pl. vezetői beosztásba nem keresnek embert.

A Glas Slavonije napilap cikkében az áll, Eszék városában 160, Eszék-Baranya megyében 439 cég keres munkaerőt. Az építőipar és bányászat területén a legnagyobb a szakemberhiány, itt 35 munkaadó keres összesen 127 munkást. Nagy szükség van kőművesekre, ácsokra, tetőfedőkre, villanyszerelőkre, raktárosokra, mechanikusokra és gépkezelőkre a különböző munkaterületeken. A szolgáltató- és vendéglátóiparban 24 munkáltatónak van szüksége 34 alkalmazottra, de keresettek az informatikai szakemberek és a szociális munkások is.

A jelenlegi helyzet érdekessége, hogy az összes képzettségi szint képviselői számára kínálnak munkát, még az általános iskolai végzettséggel rendelkezőknek is.

Amire viszont Eszéken és a megyében jelenleg nincs igény, azok a vezetői, menedzseri beosztások. Továbbá nincs szükség munkásokra pl. az erdészetben, a nyomdaiparban, a finommechanikában és a keramikus szakmában sem.

A cikkben felhívják a figyelmet arra, hogy a munkakeresőknek érdemes figyelemmel kísérniük az adott régió munkaközvetítő hivatalának weboldalát.