Tizennyolc éve szerveznek magyar bált

0
137
UJGRAC

November 17-én, szombaton 18. alkalommal szervezett magyar bált a HMDK Verőce-Dráva menti megyei egyesülete. A nyitóműsor a gradinai általános iskola sportcsarnokában volt, a bálnak pedig a tűzoltóotthon nagyterme adott otthont.

A HMDK Verőce-Dráva menti megyei egyesülete 1994 végén alakult, azóta rendszeresen szerveznek magyar bálokat.

Az előző évek hagyományainak megfelelően az idei bál is nyitóműsorral kezdődött, amelyben többek között azok a táncegyüttesek mutatkoztak be, amelyekkel rendszeres kapcsolatot ápol az újgráci egyesület. A házigazdák mellett fellépett a gradinai általános iskola tánccsoportja, a garešnicai és a verőcei szerb kultúregyesület és a brezovicai Seljačka sloga, de a verőcei Češka Beseda vegyeskara is rendszeres szereplője az újráci magyarok rendezvényeinek, akik most is ott voltak. Első alkalommal vendégszerepelt náluk az újbezdáni Szivárvány Népdalkör és a Kiskőszegi Kisasszonyok tánccsoport.

– Nagyon örülök annak, hogy egy újabb sikeres magyar bált sikerült tető alá hoznunk.  A szervezetünk aktivistái ezúttal is nagyon jó munkát végeztek – nyilatkozta lapunknak Szőlősi István, a HMDK újgráci szervezetének elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a rendezvény nem jöhetett volna létre a következő támogatók nagylelkű segítsége nélkül: Gertsmajer Mihály, Stjepan Gibičar, Vinko Logarušić, Drago Jurišić, Miroslav Sabolić, a gradinai ÖTT, Kolarovics Ferenc, Dragan Brdarić, Predrag Šuvak, valamint a verőcei és a pitomačai „Pitomi“ rádió.

A rendezvényen részt vett Peić Dražen, a Gradinai járás elöljárója és Tuk Slavko, a gradinai általános iskola igazgatója.

UJgrac-ujbezdan

 

{fcomments}