Tizennégy bogrács a dályhegyi halfőzőversenyen

0
122
halfozo-3

Pénteken, november 9-én került sor a dályhegyi Helyi Választmány által szervezett  halfőzőversenyre, amelyen 14 csapat vett részt.

A dályhegyi halfőzőversenyt idén is az Erdődi Járási Napok keretében szervezték meg. Pénteken kora délután az új kultúrotthon udvarán sorakoztak fel a főzők. Erre az eseményre főleg a Dályán és Dályhegyen élők neveztek be, mert miután minden helyi választmány megrendezi versenyét, a legjobbak egy járási szintű versenyen mérik össze főzőtudományukat, aki pedig itt a legjobbnak bizonyul, az jut tovább a megyei versenyre.

– Elégedettek vagyunk az idei részvétellel, 14 csapat nevezett be. A háromtagú zsűri szerint Novics János főzte a legfinomabb halpaprikást, második Loboda Dávid lett, a harmadik helyen pedig Balog Ferenc végzett – mondta Loboda Mátyás, a főzőverseny szervezője, a dályhegyi Helyi Választmány elnöke, aki azt is hozzátette, a csapatoknak ingyenes volt a nevezés, mert a költségek felét a járási turisztikai közösség fedezte, míg a másik részét a Helyi Választány állta. Az első három helyezett 500, 300, illetve 200 kúnás pénzjutalomban részesült az Erdődi járási Magyar Kisebbségi Önkormányzat jóvoltából.

Az elkészült ételt az új kultúrotthon nagytermében fogyasztották el a halfőzők és csapattársaik, a zenét a helybéli Petőfi Sándor Kultúregyesület tamburazenekara szolgáltatta.

halfozo2