Telt házas vidám est Sepsén

0
124
06-sepse

Először tartottak Vidám estet Sepsén. Nagy sikerük volt az újbezdáni és a csúzai humoristáknak a közönség zsúfolásig megtöltötte a kultúrotthont.

Február 17-én először rendezett Vidám estet a sepsei HMDK- alapszervezet a helyi kultúrotthonban. Az este hat órakor kezdődő előadást a Sepsei Népdalkör nyitotta meg népdalcsokrával. A népdalkör egy éve alakult meg Keresztes Árpád zenetanár vezetésével, azóta rendszeresen próbál, és most mutatkozott be először a sepsei közönség előtt. Ezt követően az Újbezdáni Művelődési Kultúregyesület drámacsoportja és a csúzai Pódium Amatőr Színjátszó Társulat váltogatta egymást a színpadon, kabaréjeleneteket, verseket és dalokat adtak elő.

– A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg, melyre tavaly nyertünk pályázatot az amatőr festőtábor mellett. Általában a HMDK sepsei székházában tartjuk rendezvényeinket, a Vidám estet viszont a sepsei kultúrotthonban tartottuk meg, mivel a székház kicsinek bizonyult volna. Körülbelül 150-en voltak kíváncsiak az előadásra – tudtam meg Prosszer Szanellától, a sepsei HMDK-alapszervezet alelnökétől. A támogatásnak köszönhetően bőséges svédasztallal vendégelték meg a résztvevőket az előadás után.

– Úgy látszik, falunkban is van igény efféle szórakozásra. Nem számítottam rá, hogy ilyen sokan lesznek kíváncsiak a Vidám estre. Bár először rendeztük meg, az már biztos, hogy nem utoljára – mondta el Rabbi Ferenc, a sepsei HMDK-alapszervezet elnöke.

06-sepse-IMG_6032

 

{fcomments}