Tavaszi kórustalálkozót szervezett a Népkör

0
85

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület múlt szombaton tartotta a magyar kórusok regionális találkozóját. A Tavaszi szél vizet áraszt című népdalunkról elnevezett rendezvényen a Népkör vegyes karán kívül magyarországi és vajdasági népdalkörök léptek színpadra.

A magyar kórusok regionális találkozójára Eszéken, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban került sor múlt szombaton. A rendezvényen a Népkör vegyes kara mellett vendégfellépőként részt vettek Magyarországról Pécs, Sárbogárd, Székesfehérvár, illetve Vajdaságból Csóka és Palics kórusai. A fellépők többségében népdalokat, népdalfeldolgozásokat adtak elő.

A rendezvénnyel, amely a zágrábi Kisebbségi Tanács, Eszék-Baranya megye, Eszék város és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg, a szervezők célja erősíteni a vajdasági, magyarországi és a hazai kórusok közötti baráti kapcsolatokat.

– Másodszor szerveztük meg a regionális kórustalálkozót, amire nagyon büszkék vagyunk. Ez a rendezvényünk ad lehetőséget arra, hogy viszonozzuk a meghívásokat, hiszen mi is sokfelé járunk fellépni az év folyamán – nyilatkozta lapunknak Farkas Ibolya, a Népkör tagja, a rendezvény szervezője.