Támogatás a magyar kisdiákoknak

0
415

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat idén is megvásárolta a kórógyi általános iskola első osztályba iratkozó kisdiákjainak a szükséges tankönyvcsomagot. A 2017-18-as tanévben öten iratkoztak a szlavóniai magyar település iskolájába.

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat egyik kiemelt feladatának tekinti a magyar oktatás támogatását a megye területén. A karácsonyi ünnepek idején édességcsomaggal lepik meg az anyanyelvápoló órákra járó diákokat, valamint rendszeresen szerveznek számukra pécsi színházlátogatást és kirándulást is. Rendszeresen támogatják a kórógyi általános iskola elsőbe iratkozó kisdiákjait is, akiknek minden évben megvásárolják a szükséges tankönyvcsomagot.

Az öt kórógyi kisdiáknak az önkormányzat tagja, Cserepes Zoltán és Dezső István, a Tordinci járás magyar elöljáró-helyettese nyújtotta át a csomagokat.

Cserepes Zoltán, a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat tagja elmondta, különösen fontos az önkormányzat számára a megye egyetlen magyar nyelvű oktatási intézményének a sorsa.

– Az, hogy ez az iskola még sokáig megmaradjon, szükség van olyan szülőkre, akik ide íratják és magyarul taníttatják gyereküket. Az önkormányzat pedig ezzel a támogatással, gesztussal mond nekik köszönetet – mondta Cserepes Zoltán.