Szőke Viktória heti ajánlója

0
168
javallat

E heti vendégünk Szőke Viktória, az MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-műsorvezetője. Így nem véletlen, hogy az ajánlóban két sportműsor is szerepel.

Hétfőn egy kora délutáni műsorra hívom fel a figyelmet. Az m1-en látható a Sophie szerint a világ című francia dokumentumfilm-sorozat, amely egy világtalan lányról szól, aki körbeutazza a világot, s a nézők az ő látomásai alapján ismerhetik meg az adott vidéket. Számomra azért kedves ez a program, mert gyógypedagógiát hallgatok, s gyakran foglalkozom fogyatékos emberekkel (m1, 14.25). De maradjunk még a hétfőnél: a Dunán este jelentkezik a Sportaréna. Mindenkinek figyelmébe ajánlom ezt a magazint, amely interjúkkal, portrékkal, hírekkel nyújt eligazodást a sport szerteágazó világában (Duna, 21.55).

Kedden szintén a Dunáról választottam műsort, a népszerű Tálentumot. A portrésorozat adásában Nagy-Kálózy Eszter mutatkozik be. Nagyon kedvelem a tehetséges színésznőt, a Madách Színházban két éve bemutatott Diploma előtt című darabban alakítása különösen emlékezetes volt (Duna, 19.20).

Gondoljunk a gyerekekre is! Szerdán a Kossuth Rádióban Kányádi Sándor meséjét Helyei László tolmácsolásában hallhatjuk, már a címe is vonzó: Fenyőrigó közbefütyül, s minden korosztálynak tartogat tanulságot (19.51).

Csütörtökön az m2-re látogatunk, Zsurzs Éva 1970-ben készített Danaida című tévéfilmje szerelemről, csalódásról, érzékeny emberi kapcsolatokról szól, s olyan nevek teszik emlékezetessé, mint Törőcsik Mari, Sinkó László és Bulla Elma (m2, 20.40).

A sportkedvelők örömmel fogadták az első osztályú meccsek közvetítésének visszatérését a Duna képernyőjére. Pénteken a Pécs a Paks csapatát fogadja, minden bizonnyal nagy csatára van kilátás (Duna, 19.00).

Nagyon szeretem a tehetségkutató műsorokat, így mindenképpen megnézem szombaton a Fölszállott a páva negyedik elődöntőjét. A műsor az egész Kárpát-medencét megmozgatta, s meggyőződésem, hogy számos szereplőjéről még sokat hallunk (Duna, 18.35).

Vasárnapra Járai Judit műsorát, a Harminc perc alatt a Föld körül-t javaslom a hallgatóknak. A szellemes, a vasárnapi ebéd közben is élvezhető nemzetközi magazint szeretett nagymamám is mindig meghallgatta. Különösen élvezem, hogy a zenei betétek tökéletesen illenek a témákhoz (Kossuth Rádió, 12.22)

 

{fcomments}