Sikeres volt a gazdabál

0
244

Második alkalommal rendezett gazdabált a HMDK Gazdaköre. Kiváló zenészek és színészek növelték produkcióikkal az esemény színvonalát, melynek több mint kétszáz résztvevője volt, köztük azok a gazdák, akik búzaadományukkal részt vettek a Magyarok Kenyere programban, és akiknek a bálon köszönőoklevelet adtak át.

A mezőgazdaságban dolgozók számára régen a tél volt a kikapcsolódás, a pihenés ideje, ekkor rendezték a bálokat is. Ezt a hagyományt elevenítette fel a gazdakör egy évvel ezelőtt a gazdabállal, melyet a HMDK és a Földművelésügyi Minisztérium (Budapest) támogatott.

A szervezők hagyományteremtő szándékkal kezdték szervezni az év eleji mulatságot, ezért idén sem hagyták ki.

A bálra ezúttal is az eszéki Kristályteremben (Kristalna dvorana) került sor. Nemcsak a helyszín volt igényes, hanem a program is, melyet a Pécsi Nemzeti Színház előadói gazdagítottak zenés produkciójukkal.

A gazdabált Szabó Attila, a Gazdakör elnöke nyitotta meg, beszámolt az egyesület tavalyi évi tevékenységéről. Elmondta, már több éve részt vesznek a Magyarok Kenyere programban, amelyhez 2017-ben nemcsak búzaadománnyal járultak hozzá a horvátországi magyar gazdák, hanem a kovásszal is, amit Szabó Julianna készített.

– Nagy elismerést jelent a gazdaszervezet számára, hogy az idei Magyarok Kenyere program záróeseménye itt lesz megtartva, Horvátországban – mondta beszédében Szabó Attila.

Köszönetét fejezte ki a név szerint felsorolt gazdáknak, akik búzaadományukkal hozzájárultak a programhoz, a bálon jelenlévőknek pedig köszönőoklevelet adtak át.

Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, a HMDK elnöke, valamint De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul is köszöntötték a bálozókat. Mindketten a tavalyi gazdasági program sikerét dicsérték, és arra buzdították a vállalkozókat, bátran pályázzanak a jövőben is.

A gazdabálon, melynek több mint kétszáz baranyai és szlavóniai résztvevője volt, a vajdasági Atlantic együttes felelt a minőségi szórakozásért.

A rendezvényt a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége, Magyarország Földművelésügyi Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Budapest) támogatták.