Sikerélménnyel tértek haza Csantavérről

0
68

A csúzai Nőegylet tagjai múlt héten részt vetek a csantavéri (Vajdaság) Nemzetközi Kézimunka- és Gyűjtemény-kiállításon, melyről szép díjakat hoztak haza; kiállított munkáik közül tízet első, tizenegyet második helyezésben részesített a zsűri, ezenkívül hárman megkapták az aranynívódíjat is, amely a verseny egyik legnagyobb elismerése.

Múlt heti számunkban írtunk a csúza nőegylet csantavéri kiállításon való részvételéről, amelyen az egyesület tizenhét alkotója huszonkét kategóriában, összesen ötven kézimunkát mutatott be.

Hatalmas sikerélménnyel térhettek haza a csúzaiak a kiállítás pénteki eredményhirdetéséről, ugyanis mindannyian kaptak valamilyen helyezést; kiállított kézimunkáik közül tízet első, tizenegyet második helyezésben részesített a zsűri, ezenkívül Mészáros Ida, Tatai Erzsébet és Tóth Borbála csipkehorgolásait aranynívódíjban részesítették.

– Nagy elismerés ez számunkra, visszajelzés, hogy van értelme a munkánknak azon túl is, hogy a téli időszakban kikapcsolódunk, társalgunk kézimunka-délutánjaink keretében – nyilatkozta lapunknak Pinkert Ida, a nőegylet elnök asszonya.  Azt is elmondta, a rendezvény szervezői örültek, hogy a szomszédos Drávaszögből is fogadhattak vendégeket. Meghívást kaptak a jövő tavaszi kiállításra is, amelyre Feketicsen kerül majd sor.