Pécsi színházlátogatáson a laskói iskolások

0
62

A laskói iskola felsős tanulói a Pécsi Nemzeti Színházban múlt héten a legsikeresebb magyar musicalt, A padlás című darabot nézték meg.

A színházlátogatás már önmagában is élmény, különös légköre nagy hatással van a gyerekekre, ha pedig az előadás témája és hangvétele is közel áll hozzájuk, biztosan maradandó élményekkel térnek haza. Ilyen élményben volt részük a laskói általános iskola tanulóinak, akik a három évtizede sikerrel játszott A padlás című darabot nézték meg.

A padlás sikerének a titka nem csupán Presser Gábor zenéjének és Sztevanovity Dusán dalszövegeinek köszönhető, hanem annak, hogy a félig mese-félig musical egyszerre szólítja meg a gyerek- és a felnőtt közönséget; ez a mű családi, közösségi darab.

Ognjenović Kettős Zsuzsanna, az iskola zenetanára elmondta, nagyszerű élményben volt részük, és úgy látta, hogy a gyerekeknek is nagyon tetszett az előadás.

A laskói iskola évente legalább két alkalommal szervez magyarországi színházlátogatást, de az eszéki horvát nemzeti színházba és a gyerekszínházba is eljárnak, valamint több vendégelőadást az iskolában, helyben is megnéznek.

A múlt heti színházlátogatás ingyenes volt a diákok számára Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek köszönhetően, aki az útiköltséget állta, a Bellyei járás pedig a jegyek árát térítette meg.