Pécsen lép fel Plácido Domingo

0
441

Plácido Domingo Classics néven új fesztiválsorozat kezdődik a nyáron Pécsett, a város régóta nagy tisztelője Domingónak, és azt remélik, hogy a programsorozat nemcsak a helyiek, hanem sokak számára vonzó kulturális program lesz. A fesztiválról tartott nemrég sajtótájékoztatót az eszéki magyar főkonzulátuson dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere és De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, hogy régiónk kultúrakedvelői körében is népszerűsítse az eseményt.

Igazán különleges kulturális fesztiválnak ad otthont Pécs idén nyáron: a Plácido Domingo Classic sorozat valószínűleg az egész világ figyelmét Pécsre irányítja majd. A június 22-25. között megrendezendő esemény fénypontja a Traviata bemutatója lesz, amelyen reményeink szerint Plácido Domingo is fellép.

– Plácido Domingo személye, korszakalkotó művészi teljesítménye és közismert humanitárius tevékenységei arra köteleznek minket, hogy a Pécs – Plácido Domingo Classics programok a névadója által képviselt értékek mentén, évről évre magas színvonalon valósuljanak meg. A 2017 nyarától évente sorra kerülő fesztivál kulturális sokszínűséggel, az opera műfaját fókuszba helyezve, széles tömegeknek kíván szórakozást biztosítani – mondta Páva Zsolt az eszéki sajtótájékoztatón, amelynek a célja az volt, hogy az eszéki, illetve régiónk kultúrakedvelői körében is népszerűsítsék az eseményt.

Jegyeket az eseményre a www.jegymester.hu oldalon lehet online vásárolni 3500-39 900 forintos áron, de az eszéki magyar főkonzulátus is segít a beszerzésükben. (mt)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here