Összejövetel az idősek napja alkalmából Bellyén

0
284

A bellyei járási nyugdíjas egyesület minden évben megemlékezik az idősek napjáról. Idén október 8-án tartottak összejövetelt. A programban festészeti tábor, kiállítás és kultúrműsor is szerepelt.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, amikor is lehetőségünk van megköszönni az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tettek és tesznek.

Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet. Jelenleg Horvátország lakosságnak több mint egyötödét teszik ki a 65 évnél idősebbek.

Gerstner József, a Bellyei járás nyugdíjas egyesületének az elnöke lapunknak elmondta, már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejönnek. A mintegy 400 tagot számláló egyesület minden évben ebből az alkalomból programot – ezenkívül klubnapokat, bálokat, kirándulásokat – szervez.

Gerstner József

Az idei program délelőtt egy festészeti táborral kezdődött, majd délután egy kézimunka-kiállítást nyitottak meg, amit az esti kultúrműsorra érkező vendégek is megtekinthettek. A kultúrműsorban az egyesület női kórusa, az Alfalusi Vegyes Kar, az antunovaci kórus és a bellyei tánccsoport tagjai léptek fel.

Az eseményen többek között részt vett Željko Cickaj és Varga Gábor, a Bellyei járás elöljárója és helyettese is.