Ópusztaszeren jártak a bellyeiek és a kórógyiak

0
243
A bellyeiek

A bellyei és a kórógyi magyarok is szerveztek tanulmányi kirándulást Ópusztaszerre, ahol megnézték a Nemzeti Történeti Emlékpark épített és természeti értékeit.

A Szegedtől 30 kilométerre található Ópusztaszer település nevezetessége a hatalmas területen elterülő Nemzeti Történeti Emlékpark. Az 1800 négyzetméteren rengeteg látnivaló és élmény várja a látogatókat. Ezt az emlékparkot kereste fel a HMDK bellyei alapszervezetének huszonöt fős csapata múlt kedden, valamint a kórógyi Hagyományőrző Egyesület negyvenfős csoportja múlt vasárnap.

A kórógyiak

A bellyeiek útját a HMDK, a kórógyiakét pedig a HMDK és a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat támogatta.

– Megnéztük a méltán híres Feszty-körképet, ezenkívül nagy élményt jelentettek a park kiállítóhelyei, amelyek révén a különféle történelmi időszakokba csöppenhettünk bele egy rövid időre – nyilatkozta lapunknak Sárác János, a bellyei HMDK-alapszervezet titkára, hozzátéve, fontosnak tartják, hogy megismerjék anyaországunkat, múltunkat, erre pedig a tanulmányi kirándulások a legalkalmasabbak.