Olga Šarar munkái a rijekai HMDK-székházban

0
165
izloba-036

A HMDK rijekai alapszervezetének székházában minden hónapra jut egy rendezvény: alkotótábor, költészeti fesztivál, irodalmi est. Legutóbb az orosz kisebbséghez tartozó Olga Šarar munkáiból nyílt kiállítás február 23-án, szombaton.

A HMDK rijekai alapszervezete minden év elején eseménydús munkatervet készít. Két rendezvényük, a Kisebbségek festészeti alkotótábora és a Költészeti fesztivál jeles esemény a városi rendezvények között. Ének, tánc, fotó, rajz, sakk és irodalmi szakköre is működik az egyesületnek. Rendszeresen részt vesznek a város által szervezett etnoszemlén, magyar tanfolyamot szerveznek, és nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy városban élő többi kisebbséggel jó kapcsolatot ápoljanak. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően jött létre legújabb rendezvény, a hét végi kiállítás is.

– Olga Šarar orosz kisebbséghez tartozó művésznő kiállítását rendeztük meg a hét végén. Természetes anyagokból: gyapjúból, selyemből készít divatkiegészítőket, kalapot, táskát, szemüvegtartót, sálakat, ilyen tárgyakat mutattunk most be. Egyúttal beavatott bennünket az alkotómunka menetébe. Erre az alkalomra meghívtuk a nemrég megalakult Krk-szigeti magyar egyesület képviselőjét is, a két egyesület közötti együttműködés lehetőségeit beszéltük meg vele – tájékoztatta lapunkat Viola Éva, a HMDK rijekai alapszervezetének elnöke.

izloba-044

 

{fcomments}