Nótaest Csúzán

0
149
PC020330

Magyar zenétől volt hangos a csúzai kultúrotthon nagyterme múlt vasárnap délután, ugyanis a bácsbezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja „Szóljon hangosan az ének“ címmel zenés műsort mutatott be a csúzai Nőegylet szervezésében a hálás helyi közönségnek.

A mintegy száztagú egyesületnek több szekciója is van, és többek között színjátszó csoport is működik a keretei között. Évente több előadással is közönség elé lépnek. Közreműködnek Nyugat-Bácska legrégebbi ifjúsági rendezvényén, az Ötösfogaton is, mely Zombor, Nemesmilitics, Bácsgyulafalva, Csonoplya és Bezdán közös művelődési rendezvénysorozata.

– Magyar nótákból és slágerekből álló válogatással mutatkoztunk be Csúzán, öröm számunkra, hogy eleget tudtunk tenni a Nőegylet meghívásának. Bízunk benne, hogy kellemes vasárnap délutánt biztosítottunk az itteni közönségnek – mondta Foki István, a Kultúregyesület elnöke, a színjátszó csoport rendezője.

A vajdaságiak nagy örömmel jöttek Csúzára. A barátság a két egyesület között már régóta tart.

– Pár évvel ezelőtt egy kézimunka-kiállításon ismerkedtünk meg a színjátszó csoport tagjaival. Alkalmunk nyílt megnézni egyik színvonalas előadásukat, amely nagyon tetszett, ezért meghívtuk őket Csúzára vendégszerepelni – mondta Pinkert Ida, a Nőegylet elnöke.

 

{fcomments}