Nőnapi rendezvény Hercegszőlősön

0
76

A hercegszőlősi Izvor (Forrás) Nőegylet múlt szerdán zenés nőnapi összejövetelt tartott, melyre a járás egész területéről érkeztek vendégek, többek között a csúzai nőszervezet tagjai is jelen voltak.

A rendezvényen többek között Bajsić Katarina, a szőlősi nőegylet elnök asszonya köszöntötte az egybegyűlteket. Képviselték magukat a Vöröskereszt eszéki kirendeltségének, a pélmonostori szociális központnak és munkaközvetítő hivatalnak a munkatársai is, akik támogatói az Izvor Nőegyletnek.

A rendezvényen minden nő egy-egy szál szegfűt kapott, volt sütemény és zene is, amit Gajić Ervin szolgáltatott. Néhányan táncra perdültek, mások meg beszélgetéssel töltötték az időt – sokat jelentett ez az elsősorban az idősebb korosztályba tartozóknak, akiknek ritkán van lehetőségük társaságba járni, mert gondot jelent nekik az utazás. A csúzai nőegylet tagjai is részt vettek az eseményen.

Pinkert Idától, a csúzai nőegylet elnök asszonyától megtudtuk, mindig is jó kapcsolatot ápoltak a hercegszőlősi nőszervezettel, most is rendszeresen összedolgoznak. A csúzai református parókián havonta sor kerül vérnyomás- és vércukorszintmérésre.

– Itt egészségügyi tanácsokkal is ellátják azokat, akik eljönnek, nem kell sort várniuk, és családiasabb a hangulat, mint az orvosi rendelőben. Szükség esetén házi látogatást is biztosítanak a rászorulók részére, amire, sajnos, Csúzán is nagy igény van, egyre több az idős, és egyre kevesebb a fiatal – tudtuk meg Ida nénitől.

A csúzai nőszervezet saját rendezvényeivel kapcsolatban elmondta, május második vasárnapján tartják kiállításukat azokból a kézimunkákból, amelyeket a téli varródélutánok során készítenek. A rendezvényen az édesanyákat is köszöntik, kis műsor keretében.