Nagy lendülettel dolgoznak az ivanovci népi táncosok

0
171
1-5

Vasárnap, december 9-én egy adventi műsor keretében mutatta be legújabb koreográfiáit az ivanovci Petőfi Sándor Kultúregyesület három tánccsoportja.

Az ivanovci Petőfi Sándor MKE-et 1975-ben alapították. Hagyományápoló tevékenységének a középpontjában a magyar népi tánc áll. Megalakulása óta számos generáció érezhette magáénak a táncegyüttest.
Aleksza Magdolnának, az egyesület elnökének több tíz éve a szívügye a tánccsoport. Folyamatosan azon dolgozott/dolgozik, hogy minél több gyerekkel és fiatallal szerettesse meg a magyar népi táncot, a magyar hagyományokat. Úgy tűnik,  fáradozása eredménnyel jár, folyamatosan csatlakoznak a tánccsoporthoz új tagok, újabb és újabb koreográfiákat tanulnak be.
– A vasárnapi műsorban a két vendégegyüttes mellett a mi három tánccsoportunk adta a műsor nagy részét. Nagy lelkesedéssel készültek mindannyian. Segítségem is van, két régi táncosunk vezeti a nagycsoportot. Nagyon örülök annak, hogy ennyire élvezik azt, amit csinálnak, emiatt engem is büszkeség tölt el. Minden évben meghívnak bennünket a Đakovački vezovi elnevezésű  rendezvényre, ami nagy elismerés számunkra. Legözelebb a pélmonostori rendezvényen lépünk föl, de már megkaptuk a đakovói farsangra is a meghívót. Most arra törekszünk, hogy felújítsuk a többi magyar egyesülettel is a kapcsolatot. Ezért a múlt hét végére meghívtuk a laskóiakat, sajnos az időjárás miatt nem tudtak eljönni – mondta Aleksza Magdolna.

{fcomments}