Nagy érdeklődés övezte a költészeti fesztivált

0
214

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének a szervezésében 11. alkalommal került sor szombaton kisebbségi költészeti fesztiválra, melyen a magyarokon kívül a város ruszin, olasz, szerb, bosnyák, szlovén és szlovák kisebbségének a képviselői vettek részt.

A Kisebbségi Költészeti Fesztivál rijekai magyar egyesületünk hagyományos rendezvénye, amelyen a városban élő kisebbségek tollforgatóinak adnak bemutatkozási lehetőséget. Viola Évától, a házigazda egyesület elnökétől megtudtuk, minden évben nagy érdeklődés övezi a fesztivált, idén is összesen hat nemzetiség képviseltette magát az eseményen. A magyarokon kívül ott voltak a ruszin, olasz, szerb, bosnyák, szlovák és szlovén kisebbség versírói is. Tavaly a résztvevők munkáit könyv formájában is megjelentették Különbözők együtt címmel.

A versek a kisebbségek nyelvén és horvátul is elhangzottak. Költemények mellett zenés előadás is helyet kapott a programban, Hajnal-Tutek Fanni gitárjátékát és énekét hallhatta a közönség.  Egy képkiállítást is nyitottak az egyesület rajzcsoportjának egyik tagja, Vuković Biserka alkotásaiból.
– Rajzcsoportunk is tevékeny, legközelebb decemberben rendezünk kiállítást, melynek témája a tenger lesz – tudtuk meg Viola Évától, aki hozzátette, alkotásaikat jövőre szeretnék a Drávaszögben és Szlavóniában is bemutatni.