Mozgalmas év előtt áll a HMIK

0
124
08-HMIK

A Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közössége az idei évben még aktívabban részt kíván venni az itteni magyar fiatalok társadalmi életének a szervezésében. A tavaly bevált programokra idén is sor kerül, de “repertoárjuk” újabbakkal is bővül többek között a számos beadott pályázatnak köszönhetően.

Az egyesület idei első  programjára január 20-án kerül majd sor a Laskói Általános Iskolában, amikor is 17 órai kezdettel megemlékezést tartanak a magyar kultúra napja alkalmából.

– Ezt követően február 8-án egy kis közös mozizásra invitáljuk a filmrajongókat, mégpedig a kopácsi könyvtárba, ahol egy Tim Burton-film vetítésére kerül majd sor. Hogy pontosan melyiknek, arról internetes szavazás alapján döntünk. A jövőben más településeken is igyekszünk majd a kopácsihoz hasonló esteket szervezni. A rendezvényeinkre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk – mondja Déra Nándor, a szervezet elnöke, aki arról is beszámolt, hogy a HMIK februártól egy kiállítás-sorozatot is indít, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy amatőr képzőművészeknek biztosítanak lehetőséget műveik bemutatására. Egy vádorkiállításról van szó, amely az év folyamán országszerte számos helyen lesz majd megtekinthető, az első állomás – február elején – Vukovár.

– Természetesen az idei évben sem maradnak el a tavalyról jól ismert rendezvények, mint amilyen például a Fiatalok Fesztiválja vagy a Királyok napja, ugyanakkor számos EU-s  és egyéb, más határon túli, illetve magyarországi szervezetekkel közösen beadott pályázatunk is van, amelyeknek köszönhetően egy eseményekben gazdag év elé nézhet a horvátországi magyar fiatalság – tette hozzá Nándor.

 

A programokról bővebben a HMIK honlapján!

 

{fcomments}