Mikulásfalván jártunk

0
135
MIKULASFALVA-1

A Fejér megyei Nagykarácsony minden évben majdnem két hónapon át várja azokat a kisgyermekes családokat és hozzátartozóikat, akik a magyarországi Télapóval szeretnének találkozni. Ide látogattak el december 8-án, szombaton kórógyi, szentlászlói, kopácsi, várdaróci és hercegszőlősi gyerekek kísérőikkel.

A szombati havazás sem tántorította el úti céljától azt a negyvenfőnyi csapatot, amelynek a tagjai a Kórógy Hagyományőrző Egyesület szervezésében felkerekedtek és ellátogattak a magyarországi Nagykarácsony településre.

A gyerekek és kísérőik először a rendezvény egyik helyszínére, a Mikulásházba tértek be, mely 1995-ben nyitotta meg kapuit, s azóta töretlen népszerűségnek örvend, és évente több ezer látogatót vonz. A fagyos szél ellenére most is sor állt a ház bejárta előtt, de a gyerekek türelmesen várták, hogy bejussanak a rőtszakálú Télapó irodájába, aki hatalmas íróasztala mögött fogadta őket. Megmutatta mindent látó távcsövét és az egy szekrénynyi levelet, amit az ország minden pontjáról küldött neki a sok gyerek. Majd a gyerekekkel megígértette, hogy továbbra is jól viselkednek, és puttonyából mindenkinek egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át.

A közös fénykép után a Mikulásház udvarán nagy feltűnést keltettek a szánhúzó rénszarvasok és Mikulás szánkója. Majd egy másik helyszínen folytatódott a mikulásfalvi kaland: a játszóházban, ahol reggeli, sok-sok játék, kézműves foglalkozés és egy rövid bábelőadás várta a gyerekeket. A következő állomás a Megyék Karácsonyfái között vezetett, ezekre a fákra az ország minden pontjáról származó, otthon készített karácsonyfadíszek kerülnek. Már a határon túliaknak is van fája, így akinek karácsony táján erre visz az útja, ne feledjen magával vinni egy karácsonyfadíszt.

– Mivel tavaly, amikor először jártunk ott, nagyon megtetszett a gyerekeknek a hely és a program, idén is megszerveztük a kirándulást, csak most a drávaszögi gyerekeket is bevontuk. Azért is fontos egy-egy ilyen közös kiruccanás, hogy a gyerekek megismerkedhessenek  egymással, egyébként ritkán adódik erre lehetőség – mondja Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke.

 

{fcomments}