Megyénkbe helyezte ki hivatalát a köztársasági elnök asszony

0
147

Kolinda Grabar-Kitarović köztársasági elnök hivatala a múlt héten négy napig úgymond Eszék-Baranya megyében működött. Itt-tartózkodása alatt több rendezvényen is részt vett, valamint városvezetőkkel, önkormányzati tisztségviselőkkel tárgyalt.

Kolinda Grabar-Kitarović a megyeszékhely, vagyis Eszék mellett ellátogatott több településre is, ahol azok vezetői fogadták, de a lakosságnak is lehetősége nyílt találkozni az elnök asszonnyal.

Vasárnap délben Pélmonostor-on részt vett a városi tanács díszülésén, ahol az egyetlen drávaszögi város problémáiról, az aktuális kérdésekről tárgyaltak.

– Nagy megtiszteltetés, hogy az elnök asszony a mi városunkba is eljött, és hogy megvitathattuk vele településünk legégetőbb problémáit is. Arra kértük, hogy az egykori kaszárnyaépület újranyitásában segítsen, ugyanis a jelenlegi migrációs válságban a katonaság biztonságunk záloga lehetne – nyilatkozta lapunknak Matijević Olivér, a pélmonostori városi tanács alelnöke, hozzátéve, hogy ezenkívül leginkább a mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésekről beszéltek.

Az elnök asszony hétfőn hagyta el régióközpontunkat és költöztette vissza hivatalát Zágrábba.