Megnézték a Balatont és Budapest látnivalóit

0
227

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület kétnapos magyarországi kiránduláson vett részt. Megnézték a „magyar tengert”, Balatonlellét, Tihanyt, Budapestet és annak nevezetességeit.

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület hétvégi programja az ismeretszerzés szempontjából volt hasznos. Az egyesület tagjai Magyarországra utaztak, „őseik otthonába”, ahogy Ács Rudolf, az egyesület vezetője mondta, akinek a felmenői Magyarország területéről költöztek Szlavóniába az 1900-as évek elején.
– Nagyon hasznos volt számunkra a kirándulás. Olyan nevezetességeket tekinthettünk meg, amelyeket egy magyar egyesület tagjainak, úgy gondolom, egyszer legalább mindenképpen látniuk kell – nyilatkozta lapunknak Ács Rudolf.

Balatonlelle, a „magyar tenger” partja, a sétahajózás, Budapest, a Hősök tere, az Országház, a Duna-parti kilátás felejthetetlen élmény volt az egyesület tagjai számára. Hogy részt vehettek rajta, hálásak Budapest 10. kerületének (Kőbányának), a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzatnak, a HMDK-nak, a zágrábi Kisebbségi Tanácsnak, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatásokért.