Megalakult a Darázs-Hercegmárok Hagyományőrző Egyesület

0
155
darzs-Az-elnok---Kapitany-Ferenc

Sipos Sándor, a Darázsi járás magyar elöljáró-helyettese kezdeményezésére február 17-én, vasárnap délután tartotta alakuló közgyűlését a Darázs-Hercegmárok nevet viselő magyar hagyományőrző egyesület, több mint harminc résztvevő tag jelenlétében.

Sipos Sándor a Darázsi járás magyar elöljáró-helyettese lapunknak elmondta, hogy azért látta szükségesnek az új egyesület megalakítását, mivel Kiskőszegen kívül élnek a járásban magyarok Izsépen, Dályokon, Darázson és Hercegmárokon is, akiket fontos lenne egyesületbe tömöríteni. A kezdeményezést tett követte, és vasárnap már az alakuló ülést is megtarthatták.

– Örülök annak, hogy ilyen szép számban összejöttünk, és úgy hiszem, hogy lesznek még olyanok, akik csatlakozni fognak – mondta el a szervezet megalakításának kezdeményezője – Sipos Sándor.

Az alakuló ülésen a közgyűlés az egyesület elnökének a darázsi Kapitány Ferencet, alelnököknek Mikusa Juliannát és Gébl Mátyást választotta meg.

A rendezvényen jelen voltak Virág Tibor, a HMDK kiskőszegi egyesületének elnöke, valamint Jankovics Róbert,  a HMDK ügyvezető elnöke is.

Kiskszeg-1

 

{fcomments}