Magyarok találkozója Pélmonostoron

0
51

A HMDK pélmonostori egyesülete szervezésében drávaszögi magyar civil szervezetek találkozójára került sor a hétvégén.

Matijević Olivér, a HMDK pélmonostori alapszervezetének alelnöke elmondta, hogy a tavaly ünnepélyes keretek között átadott új székházzal hatalmas lehetőséget kapott a szervezetük, számos program megvalósítását tervezhetik.

– Egymást érik az összejövetelek, programok a székházunkban, az előttünk álló időszak is eseményekben gazdag lesz, erről a nemrég megtartott elnökségi ülésen döntöttünk. Az elmúlt hét végi találkozón pedig ezt meg is vitattuk a tagságunkkal és drávaszögi magyar civil szervezetek képviselőivel, akikkel szeretnénk még szorosabb együttműködést kialakítani. Elsősorban ezért is került sor erre az összejövetelre – mondta Matijević Olivér, aki hozzátette azt is, hogy a találkozón szó esett a civil szervezetek helyi önkormányzatokkal való kapcsolatáról is.

Az összejövetel ezenkívül lehetőséget nyújtott arra is, hogy megismerkedjenek más, hasonló tevékenységet folytató civil szervezetek munkájával, illetve bemutatkozási lehetőség is volt ez a civil szféra különböző területein tevékenykedő egyesületeknek.

Az összejövetelt a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál elnyert támogatásból szervezték meg.