Magyar hagyományőrzés a tengremelléken

0
111
Rijekai-elnoksegi-ules

A hétvégén tartották rendes évi kibővített elnökségi ülésüket a HMDK Isztria megyei és a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezetei. A napirenden az idei rendezvények elemzése, valamint a jövő évi programok ütemének megbeszélése szerepelt.

– A HMDK Isztria megyei szervezete az egyik legrégebbi HMDK-szervezet, és büszkék vagyunk arra, hogy a nehézségek ellenére mindmáig, lehetőségeink szerint őrizzük elődeink  hagyományait itt, a szórványban is. Jövő évi terveink közül kiemelkedik a magyar kultúra hetének megrendezése, de természetesen minden összejövetelünk, rendezvényünk a magyar hagyományok megőrzését, ápolását szolgálja – nyilatkozta az üléssel kapcsolatban Lőcsei József, a HMDK Isztria megyei szervezetének elnöke.

A HMDK Tengrmelléki-fennsíki megyei egyesületének az ülésén elhangzott, hogy egy rendkívül sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

– Számos rendezvényünk volt, több anyaországi delegációt is fogadtunk. Sokat köszönhetünk a HMDK országos szervezetének is, amely valóban folyamatosan támogat bennünket minden téren. Ami a jövő évi terveinket illetu, abban bízunk, hogy hasonlóan mozgalmas és eseményteli lesz, mint az idei. Úgy látom, hogy az itt élő magyaroknak nagyon sokat jelentettek ezek a rendezvények, összejövetelek – nyilatkozta lapunknak Viola Éva, a HMDK Tengrmelléki-fennsíki megyei egyesületének elnöke.

Az elnökségi üléseken részt vett Jankovics Róbert is, a HMDK ügyvezető elnöke is.

 

{fcomments}