Magyar est Zágrábban

0
47

Zágráb város magyar kisebbségi tanácsa (önkormányzata) és a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör június 2-án magyar estet rendezett. Az esemény alkalmat adott a magyar kisebbségi önkormányzat 15. évfordulójának a megünneplésére is.

A zágrábi magyarok mindig június első szombatján rendezik a magyar estet, melynek célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a város magyarjainak. Az idei rendezvény másik apropója a zágrábi Magyar Kisebbségi Tanács megalakulásának a 15. évfordulója volt.

Az eseményre az előző évekhez hasonlóan az International szállodában került sor, a zenét az óbecsei Tripolszky zenekar szolgáltatta, amely visszajáró fellépője a rendezvénynek.

A magyar est megnyitóján megjelent Milan Bandić, Zágráb polgármestere, Knorr Elizabeta, a város Kisebbségi Osztályának vezetője, Szekeres Péter, a magyar kisebbségi önkormányzat titkára, Dezső János, a Zágrábi Magyar Intézet igazgatója, valamint a zágrábi magyar nagykövetség képviselői. A vendégeket és a résztvevőket a Zágrábi Magyar Kisebbségi Tanács elnöke köszöntötte.

– Remek hangulatban telt az idei magyar est is, mintegy nyolcvanan voltunk, másnap pedig, a Szent Márk-templomban celebrált magyar nyelvű mise után megtartottuk az adysok hagyományos találkozóját – nyilatkozta lapunknak Ranogajec-Komor Mária, az Ady Kör elnök asszonya.

Az egyesület szakcsoportjainak, a vegyes karnak és a dráma szekciónak vacsorával köszönték meg az egész éves aktív munkát.

Az Ady Kör vezetőjétől megtudtuk, az egyesület részt vett múlt szombaton a zágrábi nemzeti kisebbségek napján, amelynek kultúrműsorában a vegyes karuk is szerepelt, következő programjuk pedig az augusztus 20-i rendezvény lesz.