„Legyetek jók, ha tudtok!”

Világhírű filmből készült színdarabot mutatnak be Eszéken

0
75

Az eszéki magyar főkonzulátusnak köszönhetően május 13-án ismét feledhetetlen előadásban lesz részünk. A Moravetz Produkció, az egri Gárdonyi Géza Színház, valamint a Pécsi Harmadik Színház közös produkcióját, a Legyetek jók, ha tudtok! című színművet mutatják be az eszéki gyermekszínházban.

A Néri Szent Fülöp életét feldolgozó olasz filmből készült színdarab igazi családi program, amiben szülők és gyerekek kompromisszum nélkül megtalálják a maguk szórakozását. S mindannyian magukkal vihetik a mára szállóigévé vált mondatot: Legyetek jók, ha tudtok!

A cselekmény

Az 1500-as évek Rómája. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel egy düledező templomban. Koldulással teremt elő számukra élelmet, ruhát s mindent, ami a túléléshez szükséges. Végtelen türelemmel és odaadással terelgeti a nyiladozó értelmeket a helyes irányba. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben a pap jóságos, alázatos és szeretettel teljes ténykedése miatt. Megindul hát az örökrangadó, a jó és a rossz küzdelme. Központjában Cirifischio, a római utcagyerek. Az ördög számtalan alakban próbálja a maga oldalára állítani a kis csavargót, akinek egyetlen lehetősége a helyes úton való megmaradásra Fülöp atya szeretete.

Moravetz Levente és Dévényi Ildikó jó ízléssel állította elénk ezt a megható történetet. A színészek pedig sok humorral és lendületesen játsszák el a Vajda Katalin által könnyed kézzel színpadra alkalmazott példázatot.

Az előadás ingyenes

Az előadás ingyenes, de a korlátozott számú ülőhelyek miatt a részvételi szándékot a (031)-200-427-es telefonszámon előzetesen jelezni kell.

Időpont: 2018. május 13. (vasárnap), 17.30 óra.

Helyszín: Branko Mihaljević Gyermekszínház (Eszék, Trg bana Jelačića 19.).