Latorcai Csaba: Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése

0
317

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése és támogatása – mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára múlt szombat reggel az MTI-nek. Latorcai Csaba Maradékon részt vett a reformáció 500. évfordulója kapcsán tartott istentiszteleten.

– Nem szabad elfelejteni, hogy a határon túl élő magyarok az identitásukat sokkal nehezebb környezetben kell, hogy megéljék. Ők ebben a nehezebb helyzetben vállalják minden nap magyarságukat – tette hozzá.

Megjegyezte, hihetetlen nagy erőforrást jelentenek a külhoni magyarok, amivel az összmagyarságnak is tartást és lehetőséget biztosítanak.

Latorcai Csaba szólt arról is, a Szerbiai Református Egyház ünnepségére meghívták Orbán Viktort, de a miniszterelnök személyesen nem tudott jelen lenni, ezért egy üzenetet juttatott el az ott élő magyar embereknek.

A helyettes államtitkár az üzenetből idézve elmondta, Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy a szerémségiek őrzik magyarságukat, miközben nemcsak a származásuk, de a vallásuk szerint is szórványban élnek.