Lakossági akció készül Csúzán!

0
107
IMG_1144

Csúzán jelenleg egyetlenegy bolt üzemel, ennek megfelelően a bolt tulajdonosa olyan áron adja a termékeit, amilyenen kedve tartja. Ez igen borsos árak adódnak, ami felháborítja a csekély jövedelemből élő lakosságot. Ezért most lakossági akció készül olyan céllal, hogy legalább még egy üzlet nyíljon a faluban.

Nemrégiben a faluban még két, sőt, korábban három bolt is működött, csak hát  a kisebb vállalkozások lassan tönkrementek, ugyanis a jelenleg is üzemelő üzlet megengedhette magának az árak változtatgatását. Egy időben a jelenlegi cég két boltot is üzemeltetett, hogy a konkurenciának esélye se legyen beférkőzni a piacra. Egy idő után pedig úgy látta jobbnak, hogy a saját ingatlanban üzemelő boltot bezárja, mert egy is elégnek bizonyult. A falu központjában lévő üzlethelyiségre pedig továbbra is fenntartja az igényt, és használja is. Ugyanezt a trükköt alkalmazta az üzlet Vörösmarton is a konkurencia megfékezésére.

A csúzai Kincses Róbert megelégelte a bolt monopóliumát, és levelet írt az ország legnagyobb üzletláncának, a Konzum d.o.o.-nak, arra kéri benne, hogy nyisson üzletet a faluban.09-bolt-csuza

– Miután megírtam a levelet, a Facebookon is létrehoztam egy csoportot, össze szeretném gyűjteni azokat, akik velem együtt megelégelték a megfizethetetlen árakat.  Hamarosan választ kaptam a levelemre, megköszönték az érdeklődésemet, és afelől biztosítottak, hogy dolgoznak a nevezett ügyön – mondta Róbert azt is hozzátéve, hogy, ha kell, aláírásgyűjtésbe is kezdenek a faluban céljuk eléréséért.

A meg nem nevezett cég üzemelteti szinte az összes magyarlakta településen a boltokat, ezért nyilván mindenki számára ismertek az árai, és boltjainak viszonylag csekély választéka.

Akiket érdekel a kezdeményezés, azok az alábbi linken csalakozhatnak az akcióhoz: http://www.facebook.com/groups/126337624207439/

 

{fcomments}