Kozári Réka heti ajánlója

0
765
javallat

E héten Kozári Réka, a Kárpát Expressz műsorvezetője, a Családbarát szerkesztője fogta kézbe az újságot, s osztotta meg a nézőkkel kedves műsorait.

Hétfőn, ha lehet, elfogult leszek: a Kárpát Expresszt ajánlom a nézők figyelmébe. A Kárpát-medence politikai, gazdasági, kulturális, társadalmi folyamatairól szóló napi műsor hetedik évébe lépett. (Duna, 6.00, Duna Word, 9.00).
Kedden is maradjunk a Kárpát-medencében, mivel a Hazajáró című műsoron akadt meg a szemem. A haza legmagasabb oltára című ismeretterjesztő film epizódja a Magas-Tátrába kalauzolja a nézőket. Nagyon sokat jártam e vadregényes tájon: gyermekként túrabakancsban, felnőttként a televízió stábjával. A Kárpát Expressz is sokat foglalkozott ezzel a vidékkel (Duna, 8.35).
A szilveszteri műsor egyik fénypontja volt a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán c. paródia. Szerdán a nézőknek a páros újra mosolyt csalhat az arcára (M1, 15.05).
Csütörtökön ismét a Dunára invitálom a nézőket. Az esti műsorok közül kiemelkedik az Indul a bakterház című magyar tévéfilm. Az 1979-ben készült mozival a közmédia a 110 éve született író, Rideg Sándor emléke előtt tiszteleg. A magyar filmtörténet örökzöld alkotását akárhányszor meg lehet nézni, sohasem válik unalmassá. Ezt a Kossuth- és József Attila-díjas alkotó jól sikerült karaktereinek és az azokat megformáló színészeknek köszönhetjük (Duna, 21.05).
A közmédiában egyre inkább teret kapnak a gyermekműsorok. Ennek jegyében indult el az M2 gyerekcsatorna karácsonykor. Pénteken a Kossuth Rádió Gyermeksávját ajánlom figyelmükbe. Az Időfutárt a Zenés állatkert összeállítás követi, ezután A vadmacska nem oly csacska című mese szórakoztatja az ifjabb nemzedéket. A történethez a színészóriás, Márkus László kölcsönzi a hangját (19.30).
Szombaton megint hazabeszélek, mivel a Család-barát hétvégi kiadásának én vagyok az egyik szerkesztője. A műsorban egy-egy híres, népszerű színészt, énekest, vagy sportolót mutatunk be. A másfél órás magazinban bőven van idő a vendég sokoldalú megismerésére: a néző közelebb kerülhet hozzá, megismerheti kedvenc időtöltését, családját (M1, 6.30, Duna World, 16.25).
Nagyon szeretem a jó filmeket, ezért vasárnap az Oscar-díjas filmeket bemutató sorozat csábít a képernyő elé. A némafilmes című alkotás a film hőskorába röpít minket. A blogbejegyzések alapján azok, akik látták a filmet, mindenképpen a szívükbe zárták.