Kórógyon újabb tánccsoportok alakultak

0
105
06-korogy--3

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület szervezésében nemrég hétvégi játszóház indult, az elmúlt hetekben pedig már egy gyermek- és menyecske-tánccsoportot is alakítottak. Így a játszóház ad otthont a két csoport próbáinak is.

Az egyesület által bérelt helyiség kihasználtsága tehát maximális, a gyerekek már nemcsak játszanak, hanem magyar táncokat is tanulnak. A táncoktatásra Gerstmajer Angélát, a szentlászlói iskola anyanyelvápoló tanárát kérték fől, aki hetente egyszer látogat el a kórógyi játszóházba. Szentlászlón már vezet egy csoportot, így van tapasztalata e téren.

– A kórógyi gyermektánccsoportban különböző korosztályhoz tartoznak a gyerekek, vannak nagyon kicsik, óvodás korúak és kisiskolások is. Így ennek megfelelően játékos fomában tanítom meg őket az első tánclépésekre – mondja Angéla.

A gyerekek mellett az anyukák is kedvet kaptak a magyar néptánchoz. Ottjártunkkor megtudtuk, hogy már a fiatalasszonyok is eljárnak az egyesületbe próbálni.

A szervezést Dezső Krisztina vállalta magára.

– Már egy ideje beszéltünk róla, hogy jó lenne, ha mi is alakítanánk egy tánccsoportot. Ezért felkerestem a 20-30 év körüli asszonyokat, lányokat a faluban. Egyelőre 13 fővel indult a csoportunk, de természetesen továbbra is várjuk azokat, akik szeretnének csatlakozni hozzánk. Az első koreográfiánk egy mezőségi tánc, amelyet nagy igyekezettel gyakorlunk hétről hétre – mondja Dezső Krisztina.

Természetesen a játszóház továbbra is működik. Az egyesületben persze újabb tevékenységi formákon is gondolkodnak, hogy a lakosság számára színesebbé tegyék a zimankós téli hétköznapokat.

 

{fcomments}