Korábbi nagy sikerű programjaik folytatásáról döntöttek

0
83

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai az elmúlt évek nehéz körülményei közepette is dolgoztak. Miután tavaly ősszel a pélmonostori HMDK-alapszervezettel közösen saját, felújított székházhoz jutottak, még nagyobb lehetőségek nyíltak meg előttük. A múlt héten tartott közgyűlésen a következő időszakra vonatkozó terveket vázolták.

A nőegylet két évtizedes működése során számos rendezvényt valósított meg, különösen sikeresek voltak a hagyományainkat, szokásainkat bemutató kiállítások, ezt a tevékenységet idén is folytatni szeretnék.

– Baranya és Szlavónia hagyományvilágát már bemutattuk az elmúlt évek során, a készülőben lévő tárlatsorozatunkban a Kárpát-medence magyarságának földrajzát, történelmét és hagyományait dolgozzuk föl. A pélmonostori bemutató után ezeket az anyagokat más helyszínekre is elvisszük – mondja Kovačević Anna, az egyesület egyik vezetője, aki hozzátette azt is, hogy ezen kívül is számos programot terveznek, amelyekre az új, saját székhely még nagyobb lehetőséget ad.

A megnyitó óta is több esemény színhelye volt a Magyar Otthon, amelyet a jövőben is programokkal töltenek majd meg. Népművészeti ismereteik bővítése céljából tanulmányi kirándulásokat is tervbe vettek, elsőként Kalocsára látogatnak majd el. A nőegylet tagjai közgyűlésükön abban is megegyeztek, hogy az iskolai anyanyelvápoló csoportokat is felkarolják majd programjaikon keresztül.