Konferencia az uniós tapasztalatokról

0
426

A múlt hét végén a vajdasági Kispiacon egy, az európai uniós tapasztalatokról szóló tanácskozásra került sor, melyen részt vettek a csúzai Hegyalja Magyar Ifjúsági Egyesület tagjai is.

Az európai uniós tapasztalatok volt a témája a Magyarkanizsai községhez (járáshoz) tartozó Kispiacon tartott tanácskozásnak. Öt uniós tagország partnertelepülésének a képviselői vitatták meg érveiket, ellenérveiket az unióval kapcsolatban a kétnapos program keretében.

A konferencián részt vett a Hegyalja Magyar Ifjúsági Egyesület néhány tagja is. Hordósi Dániel, az egyesület elnöke előadást is tartott, melyben az unióval kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg hallgatóságával.

– Elsősorban arról beszéltem, hogy az unióhoz való csatlakozás útján mire kellene odafigyelnie Szerbiának, valamint arról, hogy az EU-tagság milyen hatással volt ránk. Negatívumként említettem a kivándorlást, de a pozitívumok közé soroltam a nagyobb felvevőpiacot, s az új lehetőségek megjelenését a gazdaságban – nyilatkozta lapunknak Hordósi Dániel.

A Hegyalja Magyar Ifjúsági Egyesület, csakúgy, mint a néhány héttel ezelőtti ludasi konferencián, a kispiaci tanácskozáson is az EGTS Panonia Egyesületnek köszönhetően vehetett részt.