Kiskőszegiek a bátai falunapon

0
65

Falunapot és elszármazottak találkozóját tartottak szombaton a magyarországi Bátán. Az eseményen részt vettek Kiskőszeg (Batina) képviselői, valamint a Darázsi Általános Iskola izsépi (Topolje) tagozati iskolájának a diákjai is.

A kiskőszegiek négy évvel ezelőtt kötöttek testvértelepülési megállapodást Bátával. A Szekszárdi-dombság Dunára lefutó dombvonulatának lábánál elnyúló település kultúrájában és hagyományaiban is hasonlít Kiskőszeghez. Többek között ennek is köszönhető, hogy gyorsan kialakult a baráti kapcsolat a két falu lakosai között. A jó viszony ápolása céljából a kiskőszegiek és a bátaiak rendszeresen eljárnak egymás rendezvényeire.

Szombaton a kiskőszegiek látogattak a bátai falunapra és az onnan elszármazottak találkozójára. Rendkívül színes program – kirakodóvásár, kiállítás, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, folklórműsor, koncertek stb. – várta a vendégeket.

Az eseményen Kiskőszeget Sipos Sándor és Sipos Krisztina, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet alelnöke és titkára, valamint Labrović Sandra, Kiskőszeg polgármester asszonya képviselte.

– A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy ismét találkozzunk, valamint hogy a megnyert közös pályázatunk részleteit is megbeszéljük – nyilatkozta lapunknak Sipos Krisztina.

A Darázsi Általános Iskola izsépi tagozati iskolájának diákjai is részt vettek a rendezvényen, Farkas Ibolya, a kiskőszegi Helyi Választmány alelnöke és az iskola egyik tanára kíséretében.

A gyerekek többek között megtekintették Báta nevezetességeit, a Fekete Gólya Házat és a tájházat is.