Két fotópályázaton is eredményesen szerepeltek a diákok

0
549
Kell Kevin fotója

A laskói általános iskola diákjai egy régiós és egy országos fotópályázaton is részt vettek, mindkettőn eredményesen. Olajos Gerda egy országos fotópályazáton szerzett ezüst minősítést, míg Kell Kevin fotója első lett a Baranya Kulturális Öröksége című pályázaton.

A laskói iskola vezetősége és tanárai minden lehetőséget megragadnak, hogy tanulóik eljuthassanak különböző versenyekre, szemlékre, színházlátogatásokra, kirándulásokra. A diákok az elmúlt iskolaévben is kiemelkedő eredményeket értek el több tanulmányi versenyen, pályázaton. A tanulók a megyei technikai versenyen is részt vettek, amelyre Kriják Diána tanárnő készítette fel őket.

Legutóbb két fotópályázaton is sikeresen szerepeltek.

Olajos Gerda fotója

Szép eredménynek számít, hogy a Ferdinandovaci Általános Iskola által több éve szervezett országos versenyen, ahol 58 iskola több száz tanulója vett részt, a hetedikes Olajos Gerda Hattyú tava című fotójával ezüstérmet szerzett. Az Eco-fotó címmel meghirdetett verseny célja a környezet védelmére, környezetünk megóvására felhívni a figyelmet. A nyertes fotó mellett Gettó Luca, Gettó Brunó, Potalec Nika fotóját és Olajos Gerda további két fotóját is kiállítják a szóban forgó iskolában. A laskói intézmény kiérdemelte a verseny legeredményesebb iskolája címet is, míg a legjobb mentorok között szerepel Horvát D. Doroteja tanár is. A fotók megformálásában Balog Berta tanárnő, az intézmény informatikatanára segített a diáknak.

Három baranyai általános iskola 28 diákja nevezett be a pélmonostori Baranya Fotó-mozi Klub Baranya kulturális öröksége elnevezésű fotópályázatra. A diákok összesen 189 fényképet küldtek be, ezek közül harmincat választott ki a zsűri, ezeket kiállítják, valamint ezeket rangsorolták is. A legjobb fotót a laskói iskola hetedikes tanulója, Kell Kevin készítette, aki egy laskói kovácsoltvas kaput kapott lencsevégre. Olajos Gerda Hajfonat című fotóját pedig különdíjjal jutalmazták.

Ezen a versenyen a második helyezett a darázsi iskola tanulója, Kucsera Mercédesz lett, míg a harmadik legjobbnak Szécsényi Adrienn vörösmarti tanuló fotóját tartotta a zsűri.

Olajos Gerda fotója

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here